Pääsin kokeilemaan kalligrafian taitojani tositoimissa kun tein tädilleni 60-vuotis onnittelukortin, johon kirjoitin pienen värssynpätkän. Tässä ensin valmiin kortin kuva

 

Ihan ensiksi opettelin kirjoittamaan sanaa "perhonen" Nauru  Hahaa, ajatukset juoksee nopeammin kuin kynä ehtii kirjoittamaan! Kokeilin siis millaista jälkeä tulisi akryylimaaleilla, mutta lopputulos oli liian  hailakka.

 

Päädyin siis mustaan perusmusteeseen. Värssyn kirjoittamisessa meni ikuisuus kun tein harjoitustekstin ja keskityin niin kovasti ja pyrin täydellisyyteen (josta toistaiseksi ollaan vielä aika kaukana..). Sen jälkeen rapsuttelin kuivapastelliliidusta murusia paperille. Hedelmäveitsi käy tähän hommaan vallan mainiosti. Käytin violettia ja punaista väriä.

 

Tein vessapaperista mytyn, jolla hieroin värin paperiin pyörivin liikkein. Koska en omista fiksatiivia, hiuslakka toimii korvikkeena, ja hyvin toimiikin. Ilman sitä värit leviäisivät ja tarttuisivat joka paikkaan, joten jotain kiinnitysainetta kannattaa käyttää.