Vihdoin päätin tehdä itselleni Aarrekartan. Mielikuvan tulevaisuudestani, jossa haluan elää. Tuntuu, että olen ollut pitkään hukassa sen suhteen, mihin suuntaan minun pitäisi edetä, varsinkin työelämääni ajatellen.. Tai pikemminkin työttömyyttäni ajatellen. Olen vuosikausia jo ollut vuoroin työttömänä, vuoroin hanttihommissa milloin varastossa, milloin siivoojana. Ammatteja kyllä on vaikka muille jakaa, olen tekstiiliartesaani sekä graafiseen viestintään suuntautunut media-assari, eli jeejee, mahtavat työnäkymät.. :( Toivoisin niin, että voisin elättää itseni - ainakin osittain - käsitöillä ja kenties kirjoittamalla. Ehkä elämä johdattaa joskus sinne, mihin kuulun. Ehkä tämä Aarrekartta antaa alitajunnalleni viestin, että nyt on aika toimia unelmien eteen, ei vain voivotella tilannetta. Ja ehkä tämä Aarrekartan julkaiseminen pakottaa vielä enemmän toimimaan. Nyt vain iskostan päähäni, että Tässä On Minun Tulevaisuuteni!!

Aarrekarttani mielikuvat pähkinänkuoressa: 

- Kaiken keskellä kuva kodista. Tuttu ja turvallinen, mieluinen koti, jossa jälkeläisiäkin näköjään asuu ;)

- Kuva hassusta pariskunnasta, jotka iloitsevat metsässä. Asut kuvastavat muinaissuomalaisuuden ja perinteiden arvostusta, luonnonmukaista elämää. Kuvan yhteydessä teksti "Mene kesällä kävelemään paahteiseen mäntymetsään, haistele tuoksuja, eläydy ja nauti"

- Kissankuva. Eläimiä pitää olla. Todennäköisesti kissa-allergiani takia ei Sissin jälkeen kissaa voi ottaa, mutta joku eläin joka tapauksessa. Ja kissat kuuluvat elämääni varmasti, esim vapaaehtoistyön kautta. Toimin luultavasti pitkään nykyisessä "työssäni" Kissojen katastrofin rekisterinpitäjänä.

- Ja sitten kuva helmien parissa työskentelevästä naisesta, jonka päällä teksti "Kutsumusammatissa" Ei tarvinne selittelyjä :)

- Kuvat kasviksista ja nokkosista kuvastavat elämistä terveellisesti ja luonnonmukaisesti. Luonnosta saatavia ruokia ja yrttejä; myös kasveja lääkinnällisiin ja kosmeettisiin tarpeisiin.

- Kuva naisista joogaamassa kuvastaa läheisiä ihmisiä ja ystäviä sekä harrastuksia.

- Tekstit "Intohimo urheilu luonto ja matkailu tiede viihde ihmiset taide", "näistä koko perhe innostuu", "tee itse" ja "otetaan selvää" kuvastavat kiinnostusta elämän eri asioihin ja uusien asioiden oppimisen riemua.

- Tekstit "koskaan ei ole liian myöhäistä", "nauru pidentää ikää" ja "viisas nauraa itselleen" ei myöskään tarvinne selittelyjä.