Minulla on vuosia pyörinyt tuo ihana syntymälahjaksi saamani lusikka milloin missäkin kaapissa ja laatikossa ihan heitteillä, ja se oli päässyt erittäin pahaan kuntoon... Se on mielestäni tosi kaunis, etupuolella on kuva sienen alla istuvasta tytöstä ja toisella puolen on minun syntymätietoni, pituus, paino ja syntymäaika. Päätin kokeilla siihen sitä niksiä, jossa astia vuorataan foliolla ja siihen lisätään kuumaa vettä, suolaa ja tummunut hopeaesine, ja simsalabim, esineen pitäisi säihkyä kuin uutena!

No, tällainen se lusikka oli ennen tätä toimenpidettä
 

Sitten tein taikatempun! Vuorasin muoviastian foliolla, kaadoin siihen vedenkeittimellä kuumennettua vettä ja lisäsin merisuolaa aika reilusti. Lopuksi laitoin lusikan. Ei mennyt kuin hetki, kun lusikka kirkastui säihkyväksi! Tämä kikka siis todella toimii!
 

Lusikkaan jäi tempusta huolimatta muutama tummempi alue, ja niihin päätin testata rakkaan edesmenneen mummuni aikoinaan kertomaa kikkaa: hammastahnaa. Otin vanulappuun hammastahnaa ja hieroin tummia alueita, ja sekin kikka osoittautui toimivaksi! Lopputuloksena kuin uusi, loistava hopealusikka :)